مبانی نظری حسابرسی

نمونه پيشينه تحقيق, فصل دوم پايان نامه ,چارچوب نظري پيشينه پژوهش

مبانی نظری حسابرسی

۶ بازديد ۰ نظر

مبانی نظری حسابرسی

دانلود مبانی نظری حسابرسی مبانی نظری حسابرسی مبانی نظری حسابرسیدانلود مبانی نظری حسابرسی مبانینظریحسابرسیمبانینظریحسابرسی

-------

مبانی نظری حسابرسی
مبانی نظری حسابرسی
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: .doc
تعداد صفحات: 33
حجم فایل: 0
قیمت: 42900 تومان

بخشی از متن:
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 33 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏حسابرسی
‏تعریف: حسابرسی یعنی بازرسی جستجو گرانه مدارک حسابداری و سایر شواهد زیر بنای صورت‌های مالی. حسابرسان از راه کسب آگاهی از سیستم کنترل داخلی و بازرسی مدارک، مشاهده دارایی‌ها، پرسش از منابع داخل و خارج شرکت و اجرای سایر روش‏‌‏های رسیدگی، شواهد لازم را برای تعیین این که صورت‌های مالی، تصویری مطلوب و به نسبت کامل از وضعیت مالی شرکت و فعالیت‌های آن در طول دوره مورد رسیدگی ارائه می‏‌‏کند یا خیر،‏ ‏گردآوری می‌کنند.
‏یا اینکه حسابرسی فرایندی است منظم و با قاعده جهت جمع‌آوری و ارزیابی بی طرفانه شواهد درباره ادعاهای مربوط به فعالیت ها و وقایع اقتصادی، به منظور تعیین درجه انطباق این ادعاها با معیارهای از پیش تعیین‏‌‏شده و گزارش به افراد ذینفع.
‏"حسابرسی ‏به ‏عنوان ‏حرفه‏‌‏ای‏ ‏مستقل و یکی از مکانیزم‌های کلیدی حاکمیت شرکتی، ‏وظیفه ‏خطیری ‏در ‏جهت ‏اعتباردهی ‏گزارش‌های ‏مالی ‏برای ‏جامعه ‏استفاده‏‌‏کنندگان ‏اطلاعات ‏مالی،‏ ‏برعهده ‏دارد. ‏اطلاعات ‏مالی ‏حسابرسی‏‌‏شده ‏ابزاری‏ ‏برای ‏کاهش ‏مخاطره ‏سرمایه‏‌‏گذاری‏‌‏ها، ‏بهبود ‏کیفیت‏ ‏تصمیم‏‌‏گیری ‏درون ‏سازمانی ‏و ‏برون ‏سازمانی، ‏افزایش‏ ‏سطح ‏بازده ‏ناشی ‏از ‏داد و ستد ‏اوراق ‏بهادار ‏و ‏بهبود‏ ‏ساختار ‏سبد ‏سرمایه‏‌‏گذاری ‏افراد ‏و ‏گروه‏‌‏های ‏مختلف‏ ‏است‏. ‏فرض ‏اولیه ‏مکانیزم ‏حاکمیت ‏شرکتی ‏و ‏فرآیند‏ ‏حسابرسی‏، ‏این ‏است ‏که ‏هدف ‏واحد ‏تجاری، ‏حفظ ‏منافع‏ ‏سهامداران ‏می‌باشد"‏.‏ ‏[21‏].
‏حسابرسی ‏محصول ‏فرآیند ‏سرمایه‌داری ‏است. ‏هر ‏چقدر ‏نظام ‏سرمایه‌داری ‏پیچیده‏‌‏تر ‏و فراگیرتر ‏شده، ‏حیطه‏‌‏ی ‏خدمات ‏حسابرسی‏ ‏گسترده‏‌‏تر و تقاضا برای حسابرسی افزیش یافته است. پس می‌توان نتیجه گرفت که؛ حسابرسی رشد ‏و‏ ‏توسعه‏‌‏ی ‏خود ‏را درگرو پیشرفت ‏و ‏توسعه‏‌‏ی ‏نظام ‏سرمای‏ه‌‏داری‏ ‏می‏‌د‏اند‏.‏ ‏[50‏]. ‏با این حال ‏"فن و وانگFan and wong‏
‏ (2005) بیان داشته‌اند که حتی در بازارهای در حال توسعه نیز، حسابرسان مستقل از جایگاه ویژه‌ای در ساختار حاکمیت شرکتی برخوردارند و نقش حساسی را در ارتقای کیفیت گزارشگری مالی ایفا می‌کنند. بر اساس قانون ساربینزاکسلی (2002)، حسابرسان نه تنها در زمینه قابل قبول بودن؛ بلکه در مورد کیفیت صورت‌های مالی ارائه شده نیز باید آماده مذاکره با کمیته حسابرسی باشند".‏ ‏[10‏]. ‏همچنین به دنبال فرایند خصوصی‌سازی و پراکندگی مالکیت و در نتیجه افزایش هزینه‌های نمایندگی ناشی از پراکندگی مالکیت و عدم توانایی سهامداران خرد در نظارت بر مدیریت، تقاضا برای حسابرسی به عنوان مکانیزم نظارت بر مدیریت، افزایش یافته است‏.‏ ‏[50‏].
‏"حسابرسی و حسابدهی در بعد نظارتی هر سیستمی جایگاه خاصی داشته و به شکلی گسترده از بالاترین سطح اداره کشور تا کوچکترین واحد تجاری کاربرد دارد. به عبارت دیگر هر سیستمی برای اینکه دوام داشته باشد، به نظارت و بازخورد نیاز دارد"‏.‏ ‏[50‏].‏
‏اگر ‏بررسی ‏اجمالی از خدمات ‏ارائه ‏شده ‏توسط‏ ‏مؤسسات ‏بزرگ ‏حسابرسی داشته باشیم، ‏بیش ‏از ‏50
‏مورد ‏خدمت ‏توسط‏ ‏حسابرسان ‏جهانی ‏ارائه ‏م‏ی‌شود ‏که ‏در ‏ایران ‏به ‏تبع ‏اقتصاد‏ ‏توسعه ‏نیافته، ‏خدمات ‏حسابرسی ‏حداکثر ‏در ‏خدمات ‏حسابرسی‏ ‏مالی، ‏مالیاتی ‏و ‏عملیاتی ‏خلاصه ‏شده است‏.‏ ‏[5‏].
‏2-‏7‏-1‏ ‏ ضرورت استفاده از خدمات حسابرسان
‏وجود تضاد منافع بالقوه میان تهیه‌کنندگان و استفاده‌کنندگان اطلاعات مالی، یکی از ضرورت‏‌‏های استفاده از خدمات حسابرسی است. و هرچه فاصله میان مالکیت و مدیریت یک واحد تجاری افزایش می‌یابد، تقاضا برای استفاده از خدمات حسابرسان مستقل نیز افزایش خواهد یافت.
‏اغلب استفاده‌کنندگان از اطلاعات مالی به دلایلی از جمله‏؛ موانع حقوقی، سازمانی و یا تجاری، به صورت مستقیم به اسناد و مدارک اولیه و زیربنای اطلاعات دسترسی ندارند، لذا در تصمیم‌گیری خود در صورتی می‌توانند به اطلاعات مندرج در صورت‌های مالی اتکا نمایند که صورت‌های مالی توسط شخص ثالث مستقل مورد رسیدگی قرار گرفته باشد.
‏پیچیدگی صورت‌های مالی و تنوع و گستردگی فعالیت‌های اقتصادی نیز از جمله عواملی هستند که منجر به افزایش تقاضا برای حسابرسی شده‌اند. زیرا ‏افزایش دامنه مبادلات و توسعه سیستم‌های اطلاعاتی و حتی پیچیدگی رویدادهای مالی امکان وقوع اشتباه و یا تحریفات در صورت‌های مالی حتی اعمال نظر مدیران در صورت‌های مالی را افزایش داده است، در نتیجه پیچیدگی سیستم‌های اطلاعاتی زمینه را برای پنهان‌سازی اشتباهات، تقلبات و سوء جریان مدیران فراهم می‌نماید. پس استفاده‌کنندگان تنها زمانی می‌توانند این اطلاعات را با اطمینان زیربنای فعالیتها و تصمیم‌گیریهای اقتصادی خود قرار دهند که توسط شخصی مستقل از تهیه‌کنندگان آن، بررسی شده باشد.
‏الزامات قانونی یا اصرار یک عامل ذینفع مانند بانک‌ها
‏2-‏8 ‏حق‌الزحمه حسابرسی
‏منافع اقتصادی حسابرس از طریق حق‌الزحمه تأمین می‌شود. حق‌الزحمه حسابرسی، شامل هرگونه وجهی است که بابت ارائه خدمات حسابرسی و طبق توافق، بر اساس قرارداد به حسابرس یا مؤسسه حسابرسی پرداخت می‌گردد.‏ ‏[45].
‏به عقیده امانی ودوانی (1388)، "چنانچه استفاده‌کنندگان از گزارشات حسابرسی بخواهند به انتظارات واقعی خود از این گزارشات دست‌یابند، یکی از عوامل نیل به این انتظارات، پرداخت ‏حق‌الزحمه حسابرسی متناسب با خدمات حسابرسی ارائه شده می‌باشد. در حال حاضر نیز یکی ‏از ‏مناقشات ‏اصلی ‏حرفه‏‌‏ی ‏حسابرسی، تعیین ‏حداقل ‏نرخ ‏حق‌الزحمه‏‌‏ی‏ ‏حسابرسی ‏و ‏نرخ‏‌‏شکنی ‏برخی ‏مؤسسات ‏است"‏.‏ ‏[5‏].

 

دانلود فایلپرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.
 
برای مشاهده توضیحات فایل  مبانی نظری حسابرسی  اینجا کلیک کنید برای دانلود فایل باکیفیت مبانی نظری حسابرسی روی دکمه زیر کلیک نمائید ✔️  دارای پشتیبانی 24 ساعته تلفنی و پیامکی و ایمیلی و تلگرامی ✔️  بهترین کیفیت در بین فروشگاه های فایل ✔️  دانلود سریع و مستقیم ✔️  دارای توضیحات مختصر قبل از خرید در صفحه محصول ✔️ دانلود مبانی نظری حسابرسی
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.